Jdi na obsah Jdi na menu

Polévky

Příspěvky

Krémová s hráškem

Na másle nebo oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme troškou hladké mouky a usmažíme řídkou světlou jíšku. Zředíme ji vodou a nálevem z konzervovaného hrášku a přidáme tavený sýr a bujón. Rozvaříme, vložíme hrášek a prohřejeme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Fazolová s houbami

Konzervované bílé fazole, sušené houby, cibule, olej, sladká mletá paprika, bobkový list, bujón…

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Luštěninová arabská

Luštěniny (fazole nebo čočku) namočíme a uvaříme doměkka. Osmahneme cibulku, případně i nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme luštěniny a vývar, okořeníme římským kmínem a chvilku povaříme. Rozmixujeme a okyselíme citrónovou šťávou.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Fazolová s protlakem

Předem namočené fazole uvaříme s bobkovým listem. Zpěníme cibulku, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rajský protlak, mletou papriku, prolisovaný česnek, sůl, trošku octa a povaříme. Ke konci varu přidáme zcezené fazole a kopr.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové

Cuketovo-cizrnová

Namočenou cizrnu uvaříme. Krátce osmahneme oloupanou a nakrájenou cuketu (můžeme na cibulce), podlijeme, vhodíme bujón a dusíme. Když je cuketa měkká, rozmixujeme, přilijeme vodu, vložíme cizrnu a prohřejeme.

 
1. 5. 2016 | | Rubrika: Luštěninové